ABUNDANS CAUTELA NON NOCET

office@grigoraslawyers.ro

Despagubiri pentru imobile trecute abuziv in proprietatea statului

Cabinetul de Avocatură “Gabriel Grigoraş”
  • General
  • admin
  • No Comments
  • August 31, 2015

Despagubiri pentru imobile trecute abuziv in proprietatea statului

In nenumarate cauze au fost obtinute de catre cabinet despagubiri,conform L10/2001, pentru imobilele care au trecut abuziv in proprietatea statului si care nu au putut fi restituie in natura. Pentru toate celelalte situatii in care imobilele existau in natura la data formularii cererii si erau indeplinite si celelalte conditii legale, a fost obtinuta de catre cabinet direct restituirea acestor imobile, in natura catre fostul proprietar deposedat abuziv.

In ceea ce priveste Decizia 33/2008 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie,cu privire la admisibilitatea actiunilor in revendicare avind ca obiect imobilele trecute abuziv in proprietatea statului,in perioada regimului communist, trebuiesc facute unele nuantari cu privire la practica acestei instante pe acest subiect.

In acest sens trebuie aratat ca practica instantei supreme este in sensul ca actiunea in revendicare este totusi admisibila in situatia in care reclamantul se poate prevala de un bun in sensul art.1 din Primul Protocol Adotional la Conventia Europeana a Drepturilor Omului. In functie de fiecare caz in parte cabinetul de avocati va promova procedurile legale si va administra probatoriile necesare in vederea lamuriri acestui aspect de dret care sa duca in final la solutionarea pozitiva a unei asemenea actiuni in revendicare, in sensul redobindirii bunului in natura de catre persoana deposedata abuziv.

Nu sunt comentarii

Adauga comentariu

Please enter a message.
Please enter your name.
Please enter a valid e-mail address.