Cum sa alegi cel mai bun avocat specializat afaceri?

  • de

In functie de nevoile noastre care ne determina sa apelam la un avocat, vrem ca acesta sa isi dea silinta in privinta situatiei in care suntem, astfel incat rezultatul final sa fie pe placul tuturor.

Fie ca ai nevoie de un avocat bun pentru a „repara” o situatie juridica deja existenta sau iti doresti sa pui bazele unei colaborari de lunga durata, este important sa ai in vedere anumite aspecte importante pentru a lua cea mai buna decizie.

Cand te afli intr-o situatie neplacuta din punct de vedere juridic ai nevoie de cele mai bune echipe de avocati pentru a-ti rezolva problemele. Unii avocati sunt in mod evident mai buni decat altii, de aceea este important sa stii cum sa decizi care este cel mai potrivit serviciu juridic pentru tine.

Mai jos, ai cateva criterii care te pot orienta in a-ti alege cel mai bun avocat specializat afaceri.


1. Asigura-te ca avocatul are experienta necesara solutionarii cazului tau.

Experienta pe care avocatul o are in situatia ta juridica este unul dintre cele mai importante criterii pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand decizi sa colaborezi cu un anume avocat sau nu.

Alege un avocat care a rezolvat cu succes cazuri asemanatoare cazului tau in trecut. De ce? Pentru ca probabilitatea ca acest avocat sa aiba succes si in cazul rezolvarii problemei tale este mult mai mare. In plus,  nu uita ca odata cu experienta vine si un grad de cunoastere a problemei mai avansat care il va ajuta pe avocat sa ia decizii intelepte si sa iti ofere cele mai bune sfaturi, sfaturi care sa te ghideze in directia potrivita.

2. Pune intrebarile potrivite

Una dintre cele mai bune modalitati de a evalua abilitatea legala a unui avocat este prin intervievarea acestora.

Inainte de a-ti lua orice angajament si de a incepe colaborarea cu un avocat, este important sa iei parte la o intalnire profesionala unde sa cunoasti cat mai bine persoana pe care o iei in considerare pentru a te ajuta in solutionarea problemelor juridice.

Intrebari propuse:

  • De cat timp practica avocatura?
  • Are competente sau certificari speciale? Care sunt onorariile si modul in care sunt structurate?
  • Care sunt costurile? In timpul consultatiei initiale, un avocat ar trebui sa iti poata oferi o estimare a costurilor in functie de particularitatile cazului.
  • Exista costuri suplimentare pe langa de taxele de avocat (taxe postale, taxe de depunere, taxe de copiere etc.)?
  • Cum va decurge comunicarea pe durata colaborarii/cum te vor informa legat de evolutia cazului tau?

3. Insista ca interviul/intalnirea sa aiba loc la biroul avocatului

De ce este recomandat sa te intalnesti cu un posibil avocat in locul unde acesta isi desfasoara activitatea? Desi nu multa lume se gandeste la asta, adevarul este ca poti spune multe despre un avocat pe baza biroul sau de avocatura.

Este biroul de avocatura bine ordonat, eficient si bine organizat? De asemena, fii atent la personalul adiacent. Pare acesta prietenos si gata sa dea o mana de ajutor? Este o mare parte din spatiul de birouri neocupat?

4. Cere referinte din partea unor persoane de incredere.

 In aceasta privinta cel mai bine functioneaza sistemul de recomandare intre rude, prieteni, colegi de serviciu, cunostinte etc. In situatia in care au avut de rezolvat o problema juridica, cu siguranta iti vor impartasi din experienta lor si iti vor recomanda sa apelezi la avocatul care i-a ajutat sa rezolve cazul sau, dimpotriva, te vor sfatui sa te feresti de avocatul care i-a consiliat prost.

5. Nu ezita sa ceri o a doua parere altui avocat.

Mai ales in situatia in care speta ta este dificila sau in situatia in care aceasta prezinta o miza mare, cel mai prudent este sa ceri o a doua parere. In domeniul dreptului, probleme ivite in practica au in majoritatea cazurilor mai mult de o singura rezolvare, asa incat un al doilea avocat iti poate oferi o optica diferita, care sa duca de asemenea la rezolvarea cazului, dar mai rapid sau mai ieftin.

Asadar, daca tii cont de sfaturile mentionate in randurile de mai sus, sunt multe sanse sa fii multumit de alegerea ta in ceea ce priveste optarea pentru cel mai bun avocat specializat afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *