Cabinetul de Avocatură “Gabriel Grigoraş”

PREVENTIE, PREVENTIE SI IAR PREVENTIE. SECHESTRU ASIGURATOR RAPID OBTINUT PE TOATE BUNURILE MOBILE SI IMOBILE ALE UNUI DEBITOR.

Fara indoiala ca uneori, castigarea unui proces nu este atat de importanta cat posibilitatea efectiva pentru creditor de a-si recupera creanta, respectiv gasirea unor bani in conturile debitorului sau bunuri in patrimoniul acestuia care sa asigure acoperirea debitului la momentul obtinerii titlului executoriu, respectiv a finalizarii procesului. Poprirea conturilor debitorului sau sechestrarea bunurilor sale pentru ca la momentul obtinerii titlului executoriu acestea sa poata fi valorificate se poate obtine prin intermediul instantei de judecata printr-un proces separat de cel pentru recuperarea efectiva a debitului denumit poprire sau sechestru asigurator, pornit in acelasi timp sau ulterior procesului de fond.

Un astfel de sechestru asigurator a fost castigat recent pentru clientii nostri in fata Tribunalului Galati, astfel incat acestia pot sta linistiti ca, la momentul finalizarii procesului de fond pentru recuperarea debitului, vor gasi in patrimoniul debitorului bunurile sechestrate, din care sa-si recupereze creanta. Aceasta cu atat mai mult cu cat instanta a dispus sechestrarea nu numai a bunurilor imobile ale debitorului, cat si sechestrarea tuturor bunurilor mobile (masini, utilaje etc.), astfel incat riscul imposibilitatii recuperarii debitului pentru clientul nostru a devenit aproape zero.

Acesta a fost un succes al echipei noastre cu atat mai mult cu cat a fost instituit intr-un termen extrem de scurt (aproximativ o saptamana), astfel incat debitorului nu i-a fost permisa nicio posibilitate de a-si instraina bunurile si de a-si mari insolvabilitatea.

Copyright © 2019 Grigoras Lawyers. Toate drepturile sunt rezervate.